Składniki :
0,75 l wody
60 g cielęciny
Piramidka z Lidla
1 mały ziemniak
1 łyżeczka masła
30 g cukinii ( użyłam mrożonej )
40 g brokuła ( użyłam mrożonego )
30 g groszku zielonego ( użyłam mrożonego )
20 g marchwi ( użyłam mrożonej )
30 g szpinaku mrożonego ( użyłam w kulkach )
30 g kalarepy ( użyłam mrożonej )
30 g zielonej fasolki szparagowej ( użyłam mrożonej )
Do 0.75 l zimnej wody wrzuciłam cielęcinę i piramidkę z Lidla. Gdy woda się zagotowała dodałam warzywa oprócz szpinaku. Gotowałam od zagotowania ok. 11 minut. Po tym czasie dodałam kulki szpinaku i gotowałam jeszcze ok. 10 minut. Dwie minuty przed końcem gotowania dodałam masło. Zdjęłam z ognia. Zblendowałam. Zupę zagęściłam kaszką Hipp jaglaną z ryżem i kukurydzą. Przed podaniem zupy dziecku dodałam trochę koperku i natki pietruszki.
Z podanych składników wychodzi 3 razy po ok. 300 g zupy. Dwie porcje można odlać na dwa kolejne dni a trzecią np. zamrozić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz