Strony

niedziela, 5 listopada 2017

ZIELONE WITAMINOWE SMOOTHIE

Składniki :
1/2 awokado
1 jabłko
2 szklanki szpinaku lub jarmużu świeżego bez łodyg ( do smoothie użyłam świeżego jarmużu )
1 i 1/2 szklanki z tłoczonych jabłek ( użyłam sok 100% jabłkowy świeżo wyciśnięty z firmy Witamar - dostępny w sieciówkach )

Awokado obieramy. Z jabłka usuwamy gniazda nasienne. Składniki kroimy w kawałki. Szpinak lub jarmuż siekamy. Pokrojone składniki umieszczamy w wysokim naczyniu ( lub tak jak u mnie w blenderze kielichowym ) , dolewamy sok jabłkowy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy do szklanki.
Przepis pochodzi z książki RODZINNA KUCHNIA LIDLA

Smoothie przed całkowitym zblendowaniem
Smoothies po całkowitym zblendowaniu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz