Składniki :
130 ml wody
1 średnia gruszka
30 g świeżej żurawiny
1 ,5 łyżki kaszki kukurydzianej
Z 130 ml wody odlałam 60 ml, wsypałam do niej kaszę kukurydzianą i dobrze wymieszałam. Resztę wody zagotowałam. Do gotującej się
wody wlałam namoczoną kaszę, cały czas mieszając , by nie powstały
grudki. Gotowałam ok. 3 min. aż całość zgęstniała. Zdjęłam z ognia.
Gruszkę obrałam ze skórki podzieliłam na mniejsze cząstki. Dodałam świeżą żurawinę. Całość dosyć długo blendowałam ( aby dokładnie zblendowały się skórki z żurawiny ). Żurawinę można też zagotować w niewielkiej ilości wody i przetrzeć przez sito i dodać wtedy pokrojoną na mniejsze kawałki, albo startą na tarce gruszkę.
Mix gruszka, żurawina dodałam do kaszki. Wymieszałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz