Strony

niedziela, 5 listopada 2017

KASZKA KUKURYDZIANA Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄ

Składniki :
130 ml wody
1 średnia gruszka
30 g świeżej żurawiny
1 ,5 łyżki  kaszki kukurydzianej

 Z  130 ml wody odlałam 60 ml, wsypałam do niej kaszę kukurydzianą i dobrze wymieszałam. Resztę wody zagotowałam. Do gotującej się wody wlałam namoczoną kaszę, cały czas mieszając , by nie powstały grudki. Gotowałam ok. 3 min. aż całość zgęstniała. Zdjęłam z ognia. 
Gruszkę obrałam ze skórki podzieliłam na mniejsze cząstki. Dodałam świeżą żurawinę. Całość dosyć długo blendowałam ( aby dokładnie zblendowały się skórki z żurawiny ). Żurawinę można też zagotować w niewielkiej ilości wody i przetrzeć przez sito i dodać wtedy pokrojoną na mniejsze kawałki, albo startą na tarce gruszkę.
Mix gruszka, żurawina dodałam do kaszki. Wymieszałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz