Strony

środa, 22 listopada 2017

DOMOWA KASZA MANNA NA MLEKU KROWIM Z JABŁKIEM, PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI, ORZECHAMI WŁOSKIMI I CYNAMONEM

Składniki :
240 ml mleka
2 łyżki stołowe kaszy
pół słodkiego miękkiego jabłka
2 łyżeczki płatków migdałowych
5 g łuskanych orzechów włoskich
cynamon ( ilość wg. uznania )

 Z 240 ml mleka odlałam 50 ml, wsypałam do niego kaszę mannę ( 2 łyżki stołowe) i dobrze wymieszałam. Resztę mleka  zagotowałam. Do gotującego się mleka  wlałam namoczoną kaszę, cały czas mieszając , by nie powstały grudki. Gotowałam ok. 5 min. aż całość zgęstniała. Zdjęłam z ognia.
Jabłko obrałam ze skórki, starłam na tarce o dużych oczkach. Orzechy i płatki rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków. Jabłko, orzechy i płatki migdałowe dodałam do kaszy, posypałam cynamonem. Przed podaniem całość wymieszałam.

Mój tłuczek do ziemniaków




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz