Strony

wtorek, 20 lutego 2018

DORSZ Z FRYTKAMI WARZYWNYMI

Składniki :
kawałek polędwicy z dorsza
1 mały burak
1 mały ziemniak
1 mała marchew
łyżka oliwy
sól ( opcjonalnie )
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
łyżeczka ziół prowansalskich
łyżeczka lubczyku


Warzywa obrałam ze skórki i pokroiłam na cienkie paseczki. Wrzuciłam  do miski, dodałam oliwę , przyprawy i dorsza - wszystko dokładnie wymieszałam  (najlepiej za pomocą dłoni).
Warzywa i dorsza ułożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekłam w temp. 220 stopni przez 15-20 min (w zależności jak mocno chcemy by frytki warzywne były podpieczone) .
Smacznego.

Moja Rada :

Upieczonego dorsza rozdrobniłam palcami sprawdzając czy nie ma ości. Danie można podać już po 8 miesiącu jeśli dziecko radzi sobie z kawałkami. Ja podałam  po 12 miesiącu.

Dorsz z warzywami jeszcze przed upieczeniem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz