Składniki :
Woda ( niewielka ilość - tak, żeby można było zblendować morele )
4 suszone morele niesiarkowane
1 naturalny serek homogenizowany z dobrym składem ( u mnie Rolmlecz 200 g )
1 łyżeczka otrąb owsianych
1 łyżeczka otrąb gryczanych
Wodę zagotowałam, na wrzątek wrzuciłam morele, gotowałam ok 2 - 3 minut. Wyłączyłam gaz, odstawiłam do przestygnięcia. Zblendowałam ( można zblendować na gładki mus, ja zostawiłam drobne cząstki moreli )
Serek przełożyłam do miseczki dodałam zblendowane morele i otręby. Całość wymieszałam.
Smacznego.
Z tych czterech ugotowanych moreli wychodzi dużo musu. Do serka dodałam 2 łyżki stołowe. Resztę można przelać do słoiczka i trzymać w lodówce 2-3 dni ( bardzo dobry dodatek do np. kaszki).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz