Składniki :
150 ml wody ( do ugotowania płatków )
2 łyżki stołowe płatków amarantusowych
2 łyżki stołowe jagód ( użyłam mrożonych, mogą być świeże )
4 szt jeżyn ( użyłam mrożone, mogą być świeże)
1 średnie słodkie jabłko ( u mnie lobo )
1 czubata łyżka stołowa jogurtu naturalnego z dobrym składem ( u mnie ze Strzałkowa )
Jeżyny i jagody rozmroziłam i rozgniotłam widelcem. Jabłko obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach.
150 ml wody zagotowałam i na wrzątek wsypałam płatki. Gotowałam 3 minuty na bardzo małym ogniu mieszając. Zdjęłam z ognia, gdy przestygły dodałam owoce i jogurt. Całość wymieszałam.
Jeśli dziecko je papki, deser można zmiksować.
Smacznego !
Kliknij w zdjęcie; powiększy się i wtedy dokładnie widać skład produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz