Składniki :
7 szt truskawek ( użyłam świeże, mogą być też mrożone )
7 szt jeżyn ( użyłam mrożone firmy Hortex - mogą być też świeże )
1 średni banan
4 szt agrestu ( użyłam mrożony - mroziłam latem, ale widziałam w sieciówkach w mieszankach kompotowych) w sezonie warto użyć świeży.
1 łyżka stołowa jogurtu naturalnego z dobrym składem ( u mnie jogurt ze Strzałkowa )
1 łyżka stołowa ekspandowanego ziarna prosa
1 łyżka stołowa kaszy jaglanej ekspandowanej
1 łyżeczka świeżo zmielonego siemienia lnianego ( miałam w domu siemię lniane całe - zmieliłam w młynku do kawy ; jeśli
nie masz w domu młynka w sklepach można kupić już zmielony )
Jeżyny i agrest rozmroziłam. Do rozmrożonych owoców dodałam truskawki, banana i całość rozgniotłam widelcem. Dodałam pozostałe składniki. Całość wymieszałam. Jeśli dziecko je papki można zblendować.
Smacznego !
Kliknij w zdjęcie, powiększy się i wtedy widać dokładnie skład produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz