Składniki :
1,5 szklanki wody ( szklanka 250 ml )
2 płaskie łyżki stołowe kaszki orkiszowe jasnej
140g warzyw mix ( u mnie mrożony groszek zielony, brokuł, marchewka mini )
1 łyżeczka oliwy z oliwek
1 świeże jajko
sól, pieprz ( opcjonalnie )
natka, koperek świeży i suszony do smaku
zioła prowansalskie ( ilość według uznania )
Wodę zagotowałam i na wrzątek wrzuciłam warzywa. Gotowałam do miękkości warzyw pod przykryciem na małym ogniu ( u mnie ok. 10 minut ). 5 minut przed końcem gotowania warzyw wlałam do kubeczka trochę gotującej się zupy , dodałam kaszkę, wymieszałam i tak namoczoną dodałam do gotującej się zupy ( robię tak ponieważ wtedy nie robią się grudki z kaszy ) oraz wlałam całe jajko. Gotowałam ok. 5 minut energicznie mieszając. Wyłączyłam gaz. Doprawiłam odrobiną soli , pieprzu, ziołami, natką i koperkiem oraz dodałam oliwę. Całość wymieszałam. Jeśli dziecko je papki kaszkę z warzywami można zmiksować.
Smacznego !
Kliknij w zdjęcie, powiększy się i wtedy widać dokładnie skład produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz