Składniki :
ulubiony makaron - u mnie Lubella krajanka ( ilość taka jaką zje dziecko- u mnie ok. 50 g )
świeże truskawki- po sezonie mogą być mrożone ( ilość dostosowana do ilości makaronu- u mnie ok. 160 g )
1 czubata łyżka stołowa jogurtu naturalnego lub śmietany z dobrym składem
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego ( opcjonalnie ) - przepis na domowy cukier znajdziesz TU
syrop klonowy ( ilość według uznania )
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyłam, rozgniotłam widelcem, dodałam domowy cukier waniliowy ,syrop klonowy, jogurt, ugotowany makaron i całość wymieszałam. Jeśli dziecko je papki całość można zmiksować. Ze względu na cukier deser podałam po 12 miesiącu.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz