Strony

wtorek, 31 października 2017

DOMOWA KASZA MANNA Z BISZKOPTAMI NA MLEKU MODYFIKOWANYM

Składniki :
240 ml wody
2 łyżki stołowe kaszy ( używam kaszy Kupiec )
2 domowe biszkopty  -  przepis znajdziesz  TU
Z 240 ml wody odlałam 50 ml, wsypałam do niej kaszę mannę ( 2 łyżki stołowe) i dobrze wymieszałam. Resztę wody zagotowałam. Do gotującej się wody wlałam namoczoną kaszę, cały czas mieszając , by nie powstały grudki. Gotowałam ok. 3 min. aż całość zgęstniała. Zdjęłam z ognia.
Dodałam dwa pokruszone biszkopty. Wymieszałam.
 Gdy kasza trochę przestygła dodawałam po jednej miarce mleka modyfikowanego, mieszając po każdej miarce, aby mleko dokładnie rozpuściło się ( w sumie 8 miarek).
Kaszkę można przygotować na różne sposoby. Zamiast mleka modyfikowanego można dodać mleko mamy ( mleka mamy i mleka modyfikowanego NIE GOTUJEMY ! ) , można ugotować na mleku krowim, migdałowym czy kokosowym itp. Można dodać dowolne owoce. Można owoców nie dodawać. Polecam.

Kaszę można podać po 4 miesiącu, po wprowadzeniu glutenu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz