Składniki :
1 średnia marchew
1 średnia pietruszka
1 średni ziemniak
35 g groszku zielonego
0,5 l wody.
sól, pieprz do smaku ( opcjonalnie )
natka, koperek świeży, koperek suszony
1/2 łyżeczki masła klarowanego
2 łyżki stołowe kaszy kuskus.
Wodę zagotowałam, wrzuciłam na wrzątek obrane i pokrojone w kostkę ( szybciej się gotują ) warzywa i gotowałam do miękkości ( u mnie ok. 20 min. ) . Kaszę przygotowałam w/g opisu na opakowaniu. Gdy warzywa były już miękkie wyłączyłam gaz. Dodałam masło klarowane , wcześniej przygotowaną kaszę. Doprawiłam solą, pieprzem, natką i koperkiem. Całość wymieszałam.
Jeżeli dziecko je mniejsze kawałki można ugotowane warzywa rozgnieść widelcem, a jeśli papki to zblendować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz