Składniki :
2 czubate łyżki stołowe płatków jaglanych
240 ml wody.
8 miarek mleka modyfikowanego
Do gotującej się wody wsypałam płatki gotowałam ok. 3 min. Gdy płatki
trochę przestygły ( PO PRZESTYGNIĘCIU GĘSTNIEJĄ ! ) dodawałam po jednej miarce mleka modyfikowanego,
mieszając po każdej miarce, aby mleko dokładnie rozpuściło się ( w sumie
8 miarek).
Można dodać owoce, albo podać w wersji bez owoców.
Zamiast
mleka modyfikowanego można dodać mleko mamy ( mleka mamy i mleka
modyfikowanego NIE GOTUJEMY ! ) .
Płatki jaglane których używam można gotować albo dodać do potrawy nie gotowane.
Jeśli nie chcesz gotować można przygotować wcześniej mleko modyfikowane w/g przepisu na opakowaniu i dodawać łyżką płatki ( do odpowiedniej konsystencji ) ciągle mieszając.
Dla mnie wariant z ugotowaniem płatków na wodzie jest znacznie lepszy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz