Strony

poniedziałek, 22 stycznia 2018

DOMOWA KASZKA KUKURYDZIANO - RYŻOWA

Składniki :
240 ml wody
2 łyżki stołowe kaszy kukurydzianej
2 łyżki stołowe płatków ryżowych

 Z 240 ml wody odlałam 50 ml, wsypałam do niej kaszę kukurydzianą i dobrze wymieszałam. Resztę wody zagotowałam. Do gotującej się wody wlałam namoczoną kaszę, cały czas mieszając , by nie powstały grudki. Gotowałam ok. 3 min. Minutę przed końcem gotowania dodałam płatki ryżowe. Całość wymieszałam.
 Kaszkę można przygotować na różne sposoby. Można miarkami dodać mleko modyfikowane lub mleko mamy ( mleka mamy i mleka modyfikowanego NIE GOTUJEMY ! ) , można ugotować na mleku krowim, migdałowym czy kokosowym itp. Można dodać dowolne owoce. Można owoców nie dodawać. Przepis na kaszkę z mlekiem modyfikowanym znajdziesz TU
Smacznego.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz