Strony

sobota, 3 marca 2018

MAKARON ZE SZPINAKIEM

Składniki :

200 g szpinaku ( użyłam mrożony, rozdrobniony w kulkach dostępny w sieciówkach )
ćwiartka małego ząbku czosnku lub szczypta czosnku suszonego
1/2 małej cebuli
3-4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego ( może być serek Bieluch lub śmietana )
1 łyżka masła klarowanego
porcja ulubionego makaronu ( u mnie pióra - Penne rigate )
sól, pieprz ( opcjonalnie )

Makaron ugotowałam w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek pokroiłam w malutką kostkę i zrumieniłam na maśle klarowanym. Dodałam szpinak i smażyłam ok. 10 minut. Zdjęłam z ognia, dodałam jogurt naturalny sól ,pieprz  i całość wymieszałam z makaronem.
Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz