Składniki :
150 ml wody ( do ugotowania płatków )
2 łyżki stołowe płatków amarantusowych
1 łyżka stołowa płatków żytnich
2 morele
1 średni banan
1/2 małego słodkiego jabłka ( u mnie lobo )
Jabłko obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach. Morele obrałam ze skórki usunęłam pestkę i razem z bananem rozgniotłam widelcem. Dodałam jabłko i płatki żytnie ( nie wymagają gotowania ).
150
ml wody zagotowałam i na wrzątek wsypałam płatki. Gotowałam 3 minuty na
bardzo małym ogniu mieszając. Zdjęłam z ognia, gdy przestygły dodałam
owoce. Całość wymieszałam.
Jeśli dziecko je papki, deser można zmiksować.
Smacznego !
Kliknij w zdjęcie; powiększy się i wtedy dokładnie widać skład produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz