Strony

niedziela, 3 czerwca 2018

PŁATKI AMARANTUSOWE Z MORELĄ, JABŁKIEM I BANANEM

Składniki :

150 ml wody ( do ugotowania płatków )
2 łyżki stołowe płatków amarantusowych
1 łyżka stołowa płatków żytnich 
2 morele
1 średni banan
1/2 małego słodkiego jabłka ( u mnie lobo )

 Jabłko obrałam i starłam na tarce o dużych oczkach. Morele obrałam ze skórki usunęłam pestkę i razem z bananem rozgniotłam widelcem. Dodałam jabłko i płatki żytnie ( nie wymagają gotowania ).
 150 ml wody zagotowałam i na wrzątek wsypałam płatki. Gotowałam 3 minuty na bardzo małym ogniu mieszając. Zdjęłam z ognia, gdy przestygły dodałam owoce.  Całość wymieszałam.
Jeśli dziecko je papki, deser można zmiksować.
Smacznego !

Kliknij w zdjęcie; powiększy się i wtedy dokładnie widać skład produktu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz