Składniki :
1 szklanka mleka krowiego ( szklanka 250 ml )
3 łyżki stołowe płatków owsianych
100 g truskawek ( użyłam świeże ; po sezonie mogą być mrożone )
orzechy włoskie i płatki migdałowe ( ilość według uznania; orzechy i płatki rozgniotłam tłuczkiem do ziemniaków )
2 łyżeczki syropu klonowego
Mleko wlałam do garnuszka. Zagotowałam. Na wrzątek wrzuciłam płatki owsiane i gotowałam ok. 4-5 minut. Truskawki umyłam, usunęłam szypułki,rozgniotłam widelcem.
Do ugotowanych płatków dodałam truskawki, syrop klonowy, orzechy i płatki. Przed podaniem całość wymieszałam. Z podanych składników wyszło mi ok. 320 g owsianki.
Smacznego !
Kliknij w zdjęcie, powiększy się i dokładnie widać skład produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz