Strony

sobota, 25 sierpnia 2018

GAZPACHO PO POLSKU

Składniki :
1 mała cukinia ze skórką ( u mnie żółta )
2- 3 średnie pomidory
1/2 cebuli
1 mały ząbek czosnku
1 garść świeżej bazylii ( ja akurat nie miałam w domu, więc dodałam suszoną - ilość według uznania )
2 łyżki stołowe oliwy extra vergine
sól ( do smaku )

Warzywa umyłam, nie obierałam ( oprócz cebuli ). Wszystkie składniki pokroiłam na mniejsze kawałki i zmiksowałam w blenderze kielichowym do masy z grudkami ( można zmiksować do konsystencji kremu - jeśli wolisz )
Doprawiłam odrobiną soli i suszoną  bazylią. Na talerzu polałam odrobiną oliwy.
Gazpacho smakuje rewelacyjnie na zimno jak i lekko podgrzane.
Smacznego !



Przepis IWONY ZASUWY pochodzi z gazetki Organic ! ( gazetka bezpłatna dostępna w sieciach sklepów Organic Zielone Oko.
Polecam także blog pani Iwony
https://www.smakoterapia.pl/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz