Składniki:
50g kaszy jaglanej
Pół opakowania warzyw na patelnię Hortex z przyprawą włoską.
Do garnka wlałam 500ml wody, zagotowałam. Do gotującej się wody wsypałam kaszę, gotowałam ok. 16 min., trochę posoliłam. Odcedziłam.
Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju, wsypałam warzywa, smażyłam do miękkości. Pod koniec smażenia dodałam szczyptę soli i łyżeczkę przyprawy włoskiej Zdjęłam z ognia, połączyłam z kaszą
Smacznego!
Do przepisu użyłam kaszy jaglanej firmy Kupiec. Kasza jest w torebkach, natomiast ja rozcinam torebki i gotuję tyle ile potrzebuję. Kaszę jaglaną przed gotowaniem proponuję przepłukać najpierw w zimnej a potem ciepłej wodzie( aby pozbyć się goryczki) i później ugotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz