Strony

poniedziałek, 21 sierpnia 2017

DOMOWY KISIEL


Składniki : 2 morele, garść borówek, kawałek banana, woda, mąka ziemniaczana.
Morele obrałam ze skórki, pokroiłam na mniejsze kawałki i razem z borówką ugotowałam w małej ilości wody(  ilość wody tak na ,,oko" 😀) . Mąkę ziemniaczaną ( 1 czubata łyżka stołowa) rozprowadziłam w 2 łyżkach  zimnej wody. Mieszając, powoli wlałam ją do gotującego się kisielu i jeszcze chwilę trzymałam na ogniu. Po zdjęciu z ognia dodałam kawałek banana rozgniecionego widelcem ( kisiel wyszedł lekko kwaskowy ,więc zamiast cukru do deserów dodaję banana) .
Kisiel dla każdego- zamiast tej torebkowej chemii, można dodać dowolne owoce . Pyszny, polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz